Toch nog een thuisoverwinning voor MVV

MVV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van Jong Ajax: 1-0. Daarmee boekt de Maastrichtse ploeg de eerste zege in de eigen Geusselt van 2022.

Als MVV weer eens een kans had om van Jong Ajax te winnen, was het vanavond wel. De beloften van de Amsterdamse grootmacht reisden zonder reserves van het eerste elftal af naar Maastricht. En hoewel de jonkies – traditioneel - technisch gezien weer de bovenliggende partij waren, liep MVV negentig minuten lang met een hoop inzet en kracht voldoende in de weg. En de ploeg van Maurice Verberne creeerde ook kansen. Matteo Waem kopte uit een hoekschop net over. Jong Ajax zette met een schot voorlangs van Rasmussen een grote mogelijkheid daar tegenover.

Vijf minuten vóór rust nam MVV de leiding. Na een flipperkast aan balcontacten viel de bal voor de voeten van Ntelo, die het leer beheerst langs doelman Raatsie schoof.

Na de rust nam MVV een groot deel van de tweede helft genoegen met het opstellen van een handbalverdediging. Alle elf spelers zakte terug tot op dertig meter van het eigen doel en Jong Ajax mocht wel even bewijzen dat het zich erdoorheen kon voetballen. Kansjes waren er voor Misehouy die van dichtbij op MVV-keeper Matthys schoot en Hillen, die maar net voorlangs kopte.

Op de counter vergat MVV enkele keren de wedstrijd te beslissen. Grootste kans was er voor Lake, die na een goede actie op de vuisten van Raatsie schoot. MVV hield de voorsprong vast en kon zo toch nog een thuisoverwinning in de tweede seizoenshelft bejubelen. En dat onder aanvoering van een hondstrouw publiek, dat met 3800 bezoekers massaal achter de zo geplaagde ploeg stond dit duel. Na afloop vierden zij met elkaar het zeldzame succesje.

MVV, nu achttiende, speelt volgende week uit bij TOP Oss de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg kan met een overwinning eventueel nog stijgen naar de vijftiende plaats.