Tijdelijke winkel lokale kunstenaars in de Rechtstraat

In de Rechtstraat is sinds afgelopen weekend een tijdelijke kunstwinkel te vinden. Gedurende de TEFAF wordt hier een gevarieerd aanbod aan diverse soorten kunst geëxposeerd en verkocht. De winkel is een initiatief van de kunstenaars Annemarij Thijssen en Jenneke van der Weijden. 

In deze tijdelijke winkel krijgen 25 kunstenaars de gelegenheid om hun werken te tonen aan het publiek. Deze werken variëren van sculpturen en kasten tot meubels en schilderwerk. Enkele van deze kunstenaars zijn in de winkel aanwezig om hun creaties toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Alle kunstwerken die in de 'pop-up store' worden geëxposeerd zijn ook te koop. Hoewel de prijs bij ieder werk vermeld staat, is de echte waarde van de kunstwerken niet te bepalen volgens kunstenaar en mede-initiatiefnemer Thijssen. ''Het is maar net wat je waarde noemt, de waarde kan bepaald worden door het materiaal, maar ook de emotionele waarde speelt een rol.'' De opbrengsten van deze kunstwerken gaan rechtstreeks naar de kunstenaars, zodat deze in de toekomst nog meer werken kunnen vervaardigen. De winkel in Wyck is nog tot en met aanstaande zondag te bezoeken.