Tijdelijk minder parkeerplaatsen Frontenpark

De parkeerplaats bij de Sphinx gaat op den duur verdwijnen, omdat er woningen gebouwd gaan worden op die plek. Daarom wordt op de parkeerplaats Frontenpark gebouwd aan extra parkeerlagen. De bouw ervan zorgt tijdelijk voor minder parkeerplekken.

De werkzaamheden gaan volgende week vanaf maandag 4 september van start, zo meldt wethouder Frans Bastiaens in een brief aan de raad. Omdat de bouw van de parkeerlagen ervoor zorgt dat hier tijdelijk niet geparkeerd kan worden, is de gemeente op zoek naar andere plekken.

Vanaf 2025 bouwen
De bedoeling is dat vanaf 2025 gebouwd gaat worden op de plek waar nu de parkeerplaats Sphinx is, daar komt uiteindelijk een ondergrondse parkeerplaats.

Artikel gaat verder onder de foto.

Ronald van den Hoven

De tijdelijke parkeerplaats op parkeerplaats Frontenpark gaat er komen in de vorm van drie extra parkeerlagen. Die moeten voor 600 extra parkeerplaatsen zorgen.

In 2030 kan de tijdelijke parkeergarage afgebroken worden, omdat de bouwwerkzaamheden bij de Sphinx dan klaar zijn en ook de ondergrondse parkeerplaats gereed is.

Werkzaamheden
4 september begint men met de werkzaamheden op de parking Frontenpark. Een deel van het terrein zal worden afgezet. Dat zorgt ervoor dat er 420 plekken zullen vervallen. 

De gemeente waarschuwt voor parkeerdruk op drukke dagen en is op zoek naar alternatieve parkeerplekken. Zo gaat men ook het terrein aan de Baron De Tombeslaan inzetten voor circa 175 parkeerplekken. 

Gebruikers van het parkeerterrein bij het Frontenpark worden geïnformeerd over de veranderingen door middel van bordjes bij de betaalautomaten. Abonnementshouders worden apart geïnformeerd.

Ronald van den Hoven