Tempeleers wijzen carnaval in de zomer af

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers kan en wil nu nog niet zeggen hoe de vastelaovend er volgend jaar in Maastricht uit zal zien. Een verplaatsing van carnaval naar de zomerperiode staat in elk geval niet ter discussie, laat oetbelder Armand Peereboom weten.

Gisteren werd bekend dat de burgemeesters en veiligheidsregio’s nu al adviseren om alternatieven voor de carnavalsviering te plannen, omdat de traditionele viering zeer waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn vanwege de aangescherpte corona maatregelen.

‘Wij hielden al rekening met verschillende scenario's en richten ons vooral op alles dat op een verantwoorde en passende manier wel mogelijk is, wat dat ook zal zijn. Precies om die reden wachten wij tot halverwege januari met het verschaffen van meer inzicht over onze invulling. We zitten dan immers net iets korter op de vastelaovend en kunnen ons een beter beeld vormen van de concrete mogelijkheden’, aldus Peereboom namens De Tempeleers..

Over een verplaatsing van het volksfeest naar de zomer is hij ook duidelijk: ‘De vastelaovend vindt traditioneel 40 dagen voor Pasen plaats en is net zo verankerd aan deze periode als bijvoorbeeld Kerst aan december’.