Tempeleers 'op weeg' met reuzenvlaai en medailles

Daags na de goede tijding uit Den Haag, 't is noe zeker De Drei Zwoer Daog goon door, gingen leden van stadscarnavalsvereniging De Tempeleers op pad om Mestreech, Mestreechtenere en 't Mestreechse sociale en zakelijke leven in de schijnwerpers te zetten. 

Die toer begon gelijk met een bezoek waar een week geleden nog van werd gedroomd. In een van de meest Mestreechse kaffees, In de Karkol, was een delegatie van lokale horeca-ondernemers bij elkaar gekomen om de traditionele hart-onder-de-riem-reuze-vlaai van de Tempeleers in ontvangst te nemen. Jan Janssen kon niet genoeg benadrukken dat 'als iemand dees vlaoj verdeend het wel de horeca is'.

John Paulus, voorzitter Koninklijke Horeca afd. Maastricht en Heuvelland, nam namens alle horeca-ondernemers de lekkernij in ontvangst. Daarna was het, behalve toosten op een fijne en veilige vastelaovend, tijd voor om een aantal horecamensen de jaarlijkse Tempeleers-medaille te overhandigen.

Later in de middag gingen de Tempeleers ook naar Stichting De Gouwe en werd bij Zorgcentrum De Beyart een flink aantal medailles achtergelaten. Daar aan de Brusselsestraat vieren de bewoners deze woensdagmiddag hun jaarlijkse carnavalsfeest, inclusief het uitroepen van een prins en prinses. Stichting De Gouwe werd weer bedankt voor de tomeloze inzet voor de stadsgenoten die het financieel niet al te makkelijk hebben. Dit jaar organiseert De Gouwe een inzamelingsactie veur Vastelaovendspekskes veur de jäög. Vandaag vond de start plaats van dit project.