Teken van Verdienste voor Jos Leussink - adviseur Musica Sacra

Jos Leussink - adviseur bij Musica Sacra gedurende 35 jaar - kreeg gisteren uit handen van wethouder Frans Bastiaens van Cultuur het Teken van Verdienste van de stad Maastricht.

Musica Sacra dat dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert en dat sinds gisteren weer tot en met aanstaande zondag gevierd wordt, is inmiddels voor de stad een cultureel icoon, zo stelt het stadsbestuur. Onder adviseurschap van Leussink maakte het festival enkele grote stappen. Zo vindt het festival - dat eerst over drie verschillende weekenden gevierd werd - nu plaats gedurende een enkel weekend met een compact programma. De programmering groeide door naar internationale kwaliteit en kreeg steeds een ander thema, het religieuze idee erachter veranderde meer naar algemeen/spiritueel en behalve alleen muziek kregen ook andere kunstvormen aandacht. 

Teken van Verdienste

Het Teken van Verdienste is een onderscheiding voor personen die jarenlang met betrokkenheid een functie hebben vervuld bij de overheid of bij een organisatie die belangrijk is voor het bestuurlijke, economische, culturele of sociale functioneren van Maastricht.

Foto's: Musica Sacra