Technofeest of kunstmarkt; vrijetijdssector komt met activiteiten ten behoeve van oorlogsslachtoffers

Er schieten steeds meer initiatieven uit de bodem om geld in te zamelen voor Oekraïense oorlogsslachtoffers. Dit keer ook in de vrijetijdssector. Het Bonnefantenmuseum komt op 26 en 27 maart met performances en een kunstmarkt en ook Complex organiseert aankomende vrijdag 25 maart een technofeest waarbij geld wordt ingezameld en de opbrengst naar het "hulpfonds voor Oekraïne" gaat.

Performances en kunstmarkt 

In het Bonnefantenmuseum gaat een Russisch kunstenaarsduo, bestaande uit Marta Volkova en Slava Shevelenko uit Maastricht, een kunstmarkt en een aantal performances organiseren. Ze nemen de schrijfster Marente de Moor van onder andere De Groene Amsterdammer hiervoor in de arm, die voorheen ook in Rusland werkzaam was. Er zal een zogeheten 'Winkel van Desinformatie' openen, waarbij het publiek kan deelnemen tijdens de performance aan een realiteit waarin de waarheid wordt verdraaid, eigenlijk dus de realiteit in Rusland waar censuur aan de orde van de dag is. In het museum is er ook nog een 'Bureau van de Telefoonterreur' waar men telefonisch offensief kan geven tegen instanties die de propaganda van Poetin prediken. Tot slot kan men nog op een kunstmarkt terecht waar werken te koop zijn en bij aanschaf zo ook de slachtoffers steunt. De opbrengst van die dagen gaat volledig naar het Rode Kruis.

Complex for Ukraine

Aanstaande vrijdag kunnen feestgangers die al feestend een steentje willen bijdragen voor Oekraïense oorlogsslachtoffers bij Complex terecht. Een aantal techno-DJ’s, zoals ShlØmo, Natasja, Desa en Boyen en Camel, draait plaatjes om in hun woorden “geld in te zamelen om de Russische invasie in Oekraïne te bevechten” en de winst te geven aan  “het Oekraïense humanitaire fonds”, zo stelt de club op sociale media.