Symbolisch startschot voor bouw Fietsersbrug tussen Borgharen en Boschpoort

Deze ochtend werd het symbolisch startschot gegeven voor de bouw van de fietsersbrug tussen Borgharen en Boschpoort. In de vorm van een bouwbord, waarvan de onthulling op de sluisdijk plaatsvond. De werkzaamheden starten binnenkort en in 2023 moet de brug af zijn. De brug komt vlakbij de plek waar het bouwbord.

Ronald van den Hoven

"Zo kunnen mensen uit Itteren of Borgharen sneller naar de stad. Maar ook mensen uit Boschpoort kunnen heel fijn het rivierpark Maasvallei in fietsen. Het is eigenlijk een laatst ontbrekende schakel in het fietsgebied Maasvallei, want de meest zuidelijke oversteekpunt na de Noorderbrug is een pont", zo vertelt wethouder Gert-Jan Krabbedam. Die vreugde over de realisatie van de bouw wordt ook door voorzitter van buurtnetwerk Borgharen, Eline Gielissen, beaamt:  "Voor ons is het een heel belangrijk knooppunt naar de ene kant de stad Maastricht natuurlijk. Maar aan de andere kant ligt er ook een fietsersnetwerk dat vanuit Lanaken aansluit op De Hoge Kempen. met de brug wordt er hierop een korte route gemaakt en kun je blijven fietsen."

Buurt toch terughoudend

Hoewel de inwoners van Borgharen dus erg blij zijn, is men ook terughoudend. Omdat ze naar eigen zeggen al zo’n 15 jaar strijden voor de brug. Toch laat projectleider Esther Boeye van Gemeente Maastricht weten dat dit niet nodig is: "De brug komt er. Absoluut".