Supportersvereniging maakt zich zorgen over veiligheid van De Geusselt

De supportersvereniging SV-1902 maakt zich zorgen over de staat van stadion De Geusselt. Aangezien de sportieve resultaten dit jaar goed zijn, zijn de tribunes goed gevuld tijdens de wedstrijden. Door deze drukte groeien de zorgen over de veiligheid van het stadion.

In augustus 2021 verscheen een rapport waarin geconstateerd werd dat de veiligheid van het stadion op veel punten bijna niet aan de gestelde eisen voldoet. MVV heeft een aantal risico’s hiervan aangepakt, onder meer een verbeterde reling op Vak D van de Angelside en een betere afscheiding van het uitvak. Echter dient er een nieuw rapport te worden opgesteld, vanwege de gebeurtenissen bij de wedstrijd NEC - Vitesse afgelopen seizoen.

Na afloop van de wedstrijd stortte een tribune in, daarom heeft de KNVB alle betaald voetbalclubs opgelegd om een rapport over de veiligheid van het stadion op te leveren. De supportersvereniging doet een dringende oproep aan het college, die dit rapport dient op te leveren, om dit zo snel mogelijk te doen.