Holiday On Ice keert terug met nieuwe show SuperNova

Na zes jaar afwezigheid zijn er weer Holiday On Ice-shows. En naast Groningen, Rotterdam, Den Bosch en Amsterdam zijn de schaatsers dit jaar ook weer in Maastricht. Dankzij diverse innovaties wordt het dit keer een show die anders is dan alle andere. 

De nieuwe show SuperNova die plaatsvindt in het MECC draait om verwondering: de mysterieuze schoonheid van het universum, de overweldigende wereld van de Noordpool en de kleurrijke supernova zelf.

Dankzij diverse nieuwe technische snufjes zijn de schaatsers dit jaar ook niet alleen óp maar ook boven het ijs te zien, en belanden de bezoekers in een sneeuwstorm. Er is een 3D-decor ontwikkeld, en er is vuurwerk. Volgens de 20- jarige Sophie Bijkerk, de enige Nederlandse schaatster in de crew, is SuperNova dan ook meer dan schaatsen alleen. “Wij schaatsers vertellen wel het verhaal, maar eigenlijk is SuperNova alleen al vanwege het decor en de lichtjes een hele belevenis”.

De jonge Barendrechtse die met de club heel Europa rondreist, verheugt zich op de show in Maastricht. “Ik denk dat we ook daar iets moois kunnen neerzetten, en hoop heel erg dat de mensen verrast zullen zijn. Ik vind het ook leuk om weer eens in Maastricht te zijn, rondom de show hebben de schaatsers altijd wel een paar dagen wat vrije uurtjes om de stad waarin we toeren te bezoeken, en daar ga ik zeker van genieten”.

SuperNova is in Maastricht van donderdag 5 januari t/m zondag 8 januari te zien in het MECC.