UM in gesprek met Tragos, vereniging echter nog niet welkom bij INKOM

Er lopen gesprekken om de maatregelen die getroffen zijn tegen Tragos, vanwege vernederende ontgroeningen vorig jaar, op termijn terug te draaien. Desondanks is de studentenvereniging komende editie niet welkom bij de INKOM, het jaarlijkse welkomstfeest voor nieuwe studenten in de stad.

De uitsluiting van de INKOM was een van de maatregelen van de universiteit toen het nieuws van de ontgroeningen naar buiten kwam.

Incidenten
Tragos raakte in september 2022 in opspraak omdat studenten met urine overgoten zouden zijn. Daarnaast zouden mannelijke aspirant-leden zijn gedwongen om bier met sardientjes, prei en knoflook te drinken. Studenten moesten daardoor overgeven. 

Beurs
Tragos heeft ook nog altijd geen recht op de beurs die studentenverenigingen kunnen ontvangen van de universiteit. Ook dat was een van de maatregelen die na de incidenten door de universiteit ingevoerd is.

Tweemaandelijkse gesprekken
Wel lopen er nog gesprekken tussen de studentenvereniging en Universiteit Maastricht. Een woordvoerder laat weten dat er ongeveer tweemaandelijks gesprekken zijn over het verbetertraject. "In de loop van komend studiejaar zal blijken of dat verbetertraject kan leiden tot een herstel van de banden tussen universiteit en vereniging."

Ronald van den Hoven


Meer nieuws