Stichting Sinterklaas aan de Maas stopt met activiteiten

De stichting Sinterklaas aan de Maas stopt na dit jaar met tal van haar activiteiten. Dat betekent dat onder meer het traditionele welkomstfeest, een dag na de intocht, en de uittocht op 6 december na de komende sinterklaasperiode in ieder geval niet meer door deze stichting worden georganiseerd. De intocht zelf - georganiseerd door de Stichting Intocht Sinterklaas Maastricht  - heeft met deze verandering overigens niets te maken.

De stichting heeft een tekort aan vrijwilligers en steeds meer moeite om het financieel jaarlijks rond te krijgen. Ook alle onzekerheden rondom corona werken niet mee.

Sinterklaas aan de Maas verzekert dat de sint en zijn pieten ook volgend jaar zeker weer naar onze stad komen, maar dan in een andere opzet. Welke activiteiten er dan worden georganiseerd, is nu nog onduidelijk.

Voorzitter Jelle Ummels: “In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 10.000 mensen, jong en oud, groot en klein een onvergetelijk Sinterklaasmoment gegeven. Mede dankzij tientallen vrijwilligers beleefden we ontroerende en hartverwarmende momenten gedurende de bezoekjes aan de boot en de voorleesuurtjes maar zeker ook tijdens de vele Welkomst- en uittochtfeesten. We zijn iedereen uit de grond van ons hart dankbaar die dit mogelijk heeft gemaakt en het is dan ook met pijn in datzelfde hart dat we dit besluit hebben moeten nemen. Maar we maken er nog één schitterend en prachtig kinderfeest van.”