RTV Maastricht

Stichting Maastricht Veilig en Leefbaar heeft tips voor vermindering overlast stadspark

De Stichting Maastricht Veilig en Leefbaar heeft in een brief verschillende voorstellen gedaan aan de raad om overlast in het stadspark te laten afnemen. Zo blijkt een van de grote punten van ergernis de grote aantallen fietsers, bromfietsers en gebruikers van andere voertuigen zoals quads te zijn.

Met verkeersborden staat aangegeven dat het stadspark enkel bedoeld is voor wandelaars. Maar die halen niet veel uit: wandelaars en omwonenden ondervinden veel overlast van deze voertuigen. 

Omwonenden geven al verschillende jaren hinder te ondervinden van brommers die ‘s nachts hard rijden door het park, verkeerd geparkeerd staan of herrie maken door te toeteren. Daarom stelt de stichting voor om een parkeerverbod voor fietsers, brommers en quads in te stellen. Daarnaast willen ze het ontstaan van ‘geitenpaadjes’ (kleine paden door het gras, gevormd door fietsers) voorkomen door barrières rondom ingangen uit te breiden. Ook worden er enkele voorstellen gedaan om fietsen rondom het park veiliger te maken. Dit kan door de Begijnenstraat en de St. Pieterskade om te dopen tot fietsstraten, vindt de stichting.

Ronald van den Hoven


Meer nieuws