Start met herstelwerkzaamheden van overlaat Bosscherveld

Door hoogwater afgelopen juli werd de overlaat in de wijk Bosscherveld beschadigd. Een overlaat is een verlaagd gedeelte in een dijk, waarover het water van een rivier, bij hoge waterstanden kan afvloeien. Één van de kleppen sloeg eerder eruit waardoor een flinke stroom water een gat in de overlaat maakte. Ook raakte de bestrating op de overlaat beschadigd. Vandaag maakte Rijkswaterstaat een begin aan het dichten van het gat.

Er is een begin gemaakt aan het herstellen van de overlaat waar ook een stukje reparatie aan het straatwerk en de techniek bij komen kijken. “De techniek is een systeem met kleppen die ze open of dicht zetten en in de zomer zetten ze die dicht om iets meer water tegen te houden in de overlaat. Als het niet nodig is zet je die open, dat gebeurt in de winter. Maar die was dus kapot”, zo laat Renske Hamming van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland weten.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden een paar dagen duren. Die overlaad is eigenlijk een soort dijk en die houdt het water tegen. De stuwweg is gewoon begaanbaar en zou geen hinder, op wat gehamer en gezaag na, veroorzaken. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Sinds maandag 11 oktober zijn ook de onderhoudswerkzaamheden aan de Sluis Bosscherveld de onderhoudswerkzaamheden gestart. Door de werkzaamheden is er een stremming van 3 weken voor het scheepvaartverkeer. Dat is van maandag 11 oktober 07.00 tot en met zondag 31 oktober 17.00 uur 2021.