Meer acties politie dreigen - ook tijdens carnaval

De ontevredenheid bij de politiebonden over het niet inwilligen van hun CAO - eisen gaat wellicht ook met carnaval een rol spelen. De bonden zijn bezig met het opzetten van een stapelprotest. Daarbij horen ook werkonderbrekingen tijdens de carnavalsdagen.

De bonden ACP, ANPV, Equipe en NPB willen het nieuwe kabinet duidelijk maken dat het niet langer kan zoals het nu gaat. Zij willen een beter salaris, meer politiecapaciteit, meer veiligheid en opleidingen maar vooralsnog lijkt het kabinet daar nog niet veel mee te doen. Eerder deze week riepen de bonden de leden daarom al op om geen bekeuringen meer uit te delen en ook niet te handhaven tijdens de aankomende protesten van de nachthoreca dit weekend. Maar er staan meer acties op de planning.

Van kwaad tot erger’ 

Het protest onder de noemer ‘ Van kwaad tot erger’ omvat onder andere het afzetten van het Binnenhof, het afzetten van één of meer (grote) verkeersknooppunten voor een sponsorloop, maar ook werkonderbrekingen bij grote evenementen zoals (internationale) voetbalwedstrijden, én carnaval, zo staat te lezen op de site van de Nationale Politiebond. 

Hoe de acties tijdens carnaval er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, zo laat voorzitter van actiecomité Limburg Theo Hulsmans weten aan L1. Of ze inderdaad doorgaan zal helemaal te maken hebben met de CAO onderhandelingen. De zorgen dat de politiek de zaak laat escaleren zijn groot, ‘het zou intriest zijn als het zover moet komen’, zo stelt Hulsmans.