Stadsbestuur geeft na twee jaar zegen voor uitbreiding Kruisheren

Het stadsbestuur heeft groen licht gegeven aan hotelketen Oostwegel Collection om verder te gaan met de plannen voor de uitbreiding van het Kruisherenhotel. Toch is er nog een voorwaardenlijst waar Oostwegel aan moet voldoen voordat de schop daadwerkelijk de grond in kan.

Dat meldt de gemeente dinsdagmiddag.

Langgekoesterd
De uitbreiding is een langgekoesterde wens van Oostwegel Collection. Het pand is al in december 2021 aangekocht met de wens om er hotelkamers en het hoofdkantoor in te vestigen. Fel protest van de omwonenden heeft het plan al doen veranderen. Zo zou de toren van de nieuwbouw zo'n 25 meter hoog worden, na verschillende aanpassingen is de bedoeling nu dat de toren twintig meter hoog wordt.

Artikel gaat verder onder de foto.

Voorwaarden
Toch moet de hotelketen nog een aantal dingen aanleveren voordat de schop daadwerkelijk in de grond kan, het gaat om een 13-tal voorwaarden: zo moet Oostwegel nog een mobiliteitsplan inleveren, een stikstofberekening maken en een archeologisch onderzoek uitvoeren.

Hard gewerkt
Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, laat weten: "We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt met veel verschillende belanghebbenden en professionals om een prachtig plan vorm te geven en we zijn blij dat de gemeente ook achter dit initiatief staat."

Formele procedure
Nu het advies van het stadsbestuur positief is, moet door Oostwegel een aanvraag omgevingsvergunning worden ingediend. Hierna moet ook nog de raad ook instemmen.

Vervolgens wordt het plan openbaar gemaakt en kunnen bewoners eventueel bezwaar maken en, mocht het nodig zijn, naar de rechter stappen. Of zij dit ook zullen doen is nog niet bekend.

Volgens wethouder Frans Bastiaens kan het nog wel twee jaar duren voordat de eerste schop de grond in gaat.