Spreiding van carnavalisten moet grote drukte voorkomen

Om problemen te voorkomen, zou je op sommige momenten bepaalde straten of pleinen moet afsluiten, pleit John Paulus van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland naar aanleiding van de enorme drukte in de binnenstad tijdens carnaval.

Volgens hem is de capaciteit van de binnenstad groot genoeg, maar moet je de carnavalsvierders beter spreiden door een circulatieplan gereed te houden bij extreme drukte. Hij ziet ook dat de menigte zich ophoopt op plekken waar keiharde muziek te horen is. Door dáár beter op te handhaven, werk je ook spreiding in de hand.

De gemeente riep afgelopen zondag rond zes uur ‘s avonds via haar kanalen op om niet naar de stad te komen en in ieder geval het Vrijthof, Platielstraat, Amorsplein, Onze Lieve Vrouweplein en de Koestraat te mijden. Dat besluit werd genomen na overleg tussen de burgemeester, politie, handhaving, beveiliging en EHBO. De gemeente laat ook weten dat er voor de hulpdiensten wel al een circulatieplan, met daarin de calamiteitenroutes, bestaat.