SP roept op tot subsidie Open Monumentendagen

Het protest, afgelopen weekend, van de stichting Open Monumentendagen Maastricht in de vorm van Gesloten Monumentendagen heeft de politiek wakker geschud.

In het kader van de bezuinigingen van 27 miljoen euro is de subsidie van de stichting, die jaarlijks 10.000 euro ontving, komen te vervallen. De SP stuurde afgelopen week een open brief naar het stadsbestuur met de oproep de subsidie weer uit te reiken aan de stichting.

"Afgelopen weekend hebben heel veel vrijwilligers er voor gezorgd dat er iets was," zegt Ariane Schut, fractievoorzitter SP, "en wij willen dat het stadsbestuur deze mensen toch een bedankje geeft". 

Naast het bedankje wil de SP dus dat de gemeente de bezuiniging weer terugdraait. De Open Monumentendagen zijn volgens de SP belangrijk voor de stad. "Maastricht is de tweede monumentstad van Nederland," aldus Schut "het is een eer om op die plek te staan en daar moet je als stad aandacht voor hebben".  

Zie ook: Gesloten Monumentendag is protest tegen wegbezuiniging

De gemeente laat in een reactie weten het idee sympathiek te vinden en gaat nadenken hoe zij de vrijwilligers kan bedanken.