SP Maastricht hekelt houding VVD

In een open brief aan het stadsbestuur, de VVD Maastricht en de inwoners van de stad stelt de SP ontstemd te zijn over de onmenselijke toestanden bij de opvang van asielzoekers in Ter Apel. Met de brief wil de partij een tegengeluid laten horen tegen de houding van de Maastrichtse fractie van de VVD.

Die staat achter het verzoek voor een asielstop dat een aantal lokale VVD-fracties onlangs deed. In een brief aan het stadsbestuur had de VVD Maastricht recent ook gesteld dat Maastrichtenaren voorrang moeten krijgen op statushouders als het gaat om het krijgen van sociale huurwoningen. SP Maastricht vindt het een gevaarlijke situatie en noemt het een kwestie van ‘politiek zieltjeswinnen’ van VVD die niet past bij de situatie. ‘Politiek bedrijf je niet over de hoofden van mensen in nood’, zo laat de partij weten. De VVD laat in een reactie weten het verwijt kwalijk te vinden en stelt:   

“De SP geeft ons gelijk dat we geen capaciteit hebben in Maastricht en dat immigratie ten koste gaat van de autochtone bevolking die soms 10 jaar wacht op een sociale huurwoning. VVD Maastricht wil  onze sociale huurwoningen eerst inzetten voor Maastrichtenaren en statushouders in een flexwoning plaatsen. Ons standpunt om onze eigen lagere inkomens op de woningmarkt te beschermen zullen we niet loslaten, wij laten ons niet censureren. Over grote maatschappelijke problemen moet je open en transparant   spreken.", aldus VVD Maastricht.