Seniorenpartij wil strengere handhaving in het verkeer

De Seniorenpartij Maastricht wil dat tegen het overtreden van verkeersregels, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan, streng handhavend moet worden opgetreden, met name ter bescherming van de voetgangers.

‘Wij worden regelmatig benaderd door burgers over het verkeersgedrag van fietsers, brommers/scooters maar ook automobilisten. Burgers die Boa’s aanspreken, krijgen te horen dat handhaving nauwelijks bevoegdheid heeft om hiertegen op te treden en de politie kijkt weg omdat ze bij verbaliserend optreden veel administratief werk moet ne doen’, zo schrijft John Steijns van de Seniorenpartij Maastricht aan het gemeentebestuur.

‘In de binnenstad zijn onlangs uit veiligheidsoverwegingen bij de Montessorischool terecht maatregelen getroffen in de vorm van tijdelijke straatafsluiting. De signalen die wij van burgers ontvangen zijn met name het negeren van het fiets- en scooterverbod in het voetgangersgebied, en het overtreden van de verkeersregels door fietsers en scooters en auto’s in de overige straten, bijvoorbeeld de Capucijnenstraat. Verontrustend hierbij is dat de thuisbezorg diensten -per fiets of brommer- hierbij worden benoemd.
In de buitenwijken, bijvoorbeeld de Clavecymbelstraat in Caberg, de Potteriestraat in Pottenberg en de Rijksweg bij De Heeg wordt vaak veel te hard gereden door automobilisten en hierdoor vaak hachelijke situaties ontstaan met name door onverantwoord inhalen’ zo vervolgt Steijns.

Hij wil nu van het gemeentebestuur weten op welke manier het overtreden van de verkeersregels beter bestraf kan worden.