Seizoensopening Tempeleers en debuut ‘sirremoniemeister’ Van Zeijl

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers opent op vrijdag 12 november met een gevarieerd programma in de Sterzaal aan de Bredestraat het 'Vijfde Sezoen. En daarbij is ook publiek welkom.

Na een welkom door scheidend 'sirremoniemeister' Remy Rousseau en een woordje van ‘prizzedent’ Bastiaan Klomp wordt het nieuwe vastelaovendsleedsje 2022 gepresenteerd. Iwan Bruijnzeels zal vervolgens worden geïnstalleerd als nieuwe ‘kretser’, Georges van Zeijl als Tempeleer en nieuwe ‘sirremoniemeister’. Meteen daarna houdt hij zijn ‘maidenspeech’. “Daar kijk ik naar uit”, zegt Van Zeijl. “Het is best spannend en geeft wel een gevoel van ‘noe geit ’t gebäöre’!” 

Van Zeijl zit al in de voorbereiding op zijn taak, al heeft hij zich daarbij tot dusver vooral op het ‘otoriteitetoeke’ gericht. “Dat is een sjieke uitdaging. Ik heb met Jan Janssen over zijn ervaringen gesproken, en al eens met de burgemeester een beetje afgetast. Welk gevoel ik daarbij had? Dat er al heel veel is om te ‘toeke’. Ik zou de politiek dan ook willen vragen om vooral niet te verslappen.” Voor de seizoensopening is Van Zeijl ook volop bezig. “Ik ben er nog niet uit wat ik precies ga doen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Zeker omdat ik dan eindelijk ‘de möts’ op mag. Al is die wel nog veel te nieuw hoor, maar die zal de komende jaren ongetwijfeld nog genoeg gaan ‘lijden’.” 

Na het debuut van Van Zeijl zijn er optredens van Angelina, De Köp en Duo-X Elle en wordt teruggekeken op het bizarre seizoen 2021. John Albertz, Sjors Bonnemayer, Bermon Pooters en Armand Peereboom worden geïnstalleerd als Tempeleers en tot slot wordt de vastelaovendsvierder vaan ’t jaor bekend gemaakt. Oetbelder Armand Peereboom: “We hebben een mooi programma waarmee we het Vijfde Sezoen op een passende manier kunnen openen. Laten we met z’n allen hopen dat die opening een vervolg krijgt met een manjefieke vastelaovend 2022!” 

Bij de ingang dienen gasten het ‘Greun leech veur de Vastelaovend’ te stimuleren middels een geldige QR-code of papieren coronatoegangsbewijs. De zaal is vanaf 19.11 uur geopend.