Scootmobielgebruikers in protest: 'wij zijn melkkoe'

Boosheid onder scootmobielgebruikers in de stad. Zij moeten vanaf januari komend jaar ook zelf gaan betalen voor hun vervoermiddel. Dit tot grote onvrede. Daarom kwamen ze vandaag samen in Bankastudios om te protesteren tegen de nieuwe regels.

De scootmobielgebruikers moeten wisselende bedragen neerleggen voor het gebruik van het vervoermiddel, wisselend van 20 euro tot 65 euro. Ook zijn er scootmobielgebruikers die noodgedwongen een andere scootmobiel moeten gebruiken, omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen. Er zijn ook mensen die besloten hebben zelf een te kopen, omdat het uiteindelijk toch goedkoper is.

Melkkoe
Een van de demonstrabten is Peter Vrehen die als voorzitter van Stichting Samen Onbeperkt fel tegen de nieuwe regelgeving is: "Mensen met een beperking zijn de melkkoe van de gemeente", laat hij weten.

Wethouder
Verantwoordelijk wethouder Anita Bastiaans laat weten te begrijpen dat mensen moeten wennen aan de verandering. Maar zegt ook dat ruim 90 procent van de mensen met een scootmobiel een keuze heeft gemaakt waarbij iedereen persoonlijk gebeld is. Verder geeft ze aan dat mensen zich altijd kunnen melden bij de gemeente zodat er meegedacht kan worden.