Scharn klopt RKHSV in derby

In de derde klasse heeft VV Scharn zonder veel moeite de stadsderby tegen RKHSV gewonnen. Het werd 3-0 voor de thuisploeg.

Leonidas ging in die afdeling kansloos onderuit. Weltania was in Wolder met 1-5 te sterk.

Koppositie lonkt
In de tweede klasse lijkt Heer op weg naar nog een seizoen in de degradatiezone. Thuis tegen de nieuwe koploper, Schaesberg, werd met 1-2 verloren. Maastricht West kreeg een ruime nederlaag te verwerken in Genhout. GSV ‘28 was met 5-0 te sterk. Geusselt Sport, dat vanwege een afgelasting morgen pas speelt tegen Bekkerveld, kan bij een overwinning de koppositie grijpen.

Tweede nederlaag op rij
Sportclub Jekerdal lijkt het even kwijt te zijn. Vorige week verloor de koploper van de vierde klasse voor het eerst, zondag volgde alweer de tweede verliespartij. Een spectaculair duel in Margraten was uiteindelijk een prooi voor RKVVM: 5-4. VV Daalhof heeft daarentegen de smaak nu te pakken. Die ploeg pakte in het begin van het seizoen nauwelijks punten, maar boekt nu de derde zege op rij. RKMVC werd met 3-0 verslagen. Willem l ging onderuit in Bemelen: 4-1.

Kampioenskoers
In Amby maakt men zich voorzichtig op voor een vroegtijdig kampioensfeest. RKASV won tot nu toe alles en ook nog eens met grote cijfers. Zondag was Kakertse Boys het volgende slachtoffer: 8-1. Studentenvereniging DBSV was met 3-1 te sterk voor RKTSV in de vijfde klasse.

Ronald van den Hoven