Sappi Maastricht is bezig met het opstellen van een 'verkoopbrochure'

De medewerkers van Sappi Maastricht zijn door directeur Ferdinand Koster in de vorm van een “korte nieuwjaarsboodschap” verder ingelicht over de voortgang omtrent de verkoop van Sappi. Het papierbedrijf verzamelt momenteel alle informatie om een zogeheten verkoopbrochure op te stellen en op basis daarvan een verkoopproces richting de markt te starten. In andere woorden: Sappi “in de etalage te krijgen”. Hoe dit proces en vooral het structureren van de verkoop vorm krijgt, wordt over twee weken duidelijk.

Verkoopbrochure

De verkoopbrochure is nodig omdat het bedrijf in de verkoop gaat en dat kondigde het bedrijf in december vorig jaar aan. In een verkoopbrochure staat een omschrijving van een product dat ter verkoop wordt aangeboden. Het dient veelal als promotiemateriaal om een verkoop naar buiten te brengen en een koper aan te spreken, daaraan kunnen dan geen rechten worden ontleend. 

Onzekerheid

De voorwaarden voor deze verkoop, die in de verkoopovereenkomst komen te staan, zijn ook nog onbekend. Volgens de directeur brengt juist die onwetendheid weer onzekerheid met zich mee onder medewerkers. “Het is een onzekere situatie omdat iedereen graag wil weten waar hij staat en wat de volgende stappen zijn. Mensen gaat uiteraard verschillend hiermee om”, aldus Koster. 

Trots op personeel

Het is een moeilijke fase waar de werknemers momenteel doorheen gaan, volgens Koster. Juist daarom laat de directeur weten trots te zijn op al zijn personeel. Omdat zij ondanks alles, de boel draaiende houden: “We moeten rustig blijven en werken aan de processen zodat die goed blijven en we zo goed mogelijk kunnen blijven presteren. We zullen de komende tijd zien hoe zich alles verder ontwikkelt”. Hoe dit proces en vooral het structureren van de verkoop vorm krijgt, wordt dus over twee weken duidelijk.