Ruime zeges Maastrichtse ploegen in amateurvoetbal

Diverse Maastrichtse clubs in het amateurvoetbal hebben een ruime zege geboekt dit weekend. De meest indrukwekkende was van Leonidas, dat met 8-0 Argo van de vloer veegde. Daarmee nam de ploeg uit Wolder revanche, na een 7-1 nederlaag vorige week.

In diezelfde derde klasse won ook VV Scharn afgetekend. SVH’39 was het slachtoffer: 5-0.

Ook in de vierde klasse werd uitgehaald. RKHSV versloeg Sanderbout met 0-4 en gaat daardoor nu alleen aan kop. Jekerdal was in de derby tegen DBSV het sterkst: 1-5. Willem l mocht geen punten bijschrijven. De club stond weliswaar voor met 1-2, maar zag haar wedstrijd uiteindelijk gestaakt worden. ‘Wegens wanordelijkheden’ schreef de scheidsrechter op in zijn rapport.

Een scheidsrechter hadden ze ook graag gehad in Amby bij RKASV - RKTSV. Deze kwam echter niet opdagen en dus kon er een streep door dit duel in de vijfde klasse. In die afdeling speelde VV Daalhof wel en won met 2-3 bij Partij.

Er was wisselend succes bij de hoogstgeklasseerde Maastrichtse clubs (in de tweede klasse). RKSV Heer won na een serie nederlagen eindelijk weer eens; hekkensluiter Sporting Heerlen werd met 3-2 geklopt. Geusselt Sport leed haar eerste seizoensnederlaag. Geleen-Zuid was met 0-2 te sterk. En ook VV Maastricht-West ging onderuit. Op eigen veld werd verloren van Sportclub ‘25 met 2-3.