Roger maakt al jaren vrijwillig het milieuperron in De Heeg schoon

Het is vrijdagochtend wanneer Roger Semmeling komt aangefietst, in zijn ene hand een bezem en in de andere een afvalbakje met veger en blik. Een dagelijkse routine voor de Maastrichtenaar. Hij gaat het milieuperron in de Heeg schoonmaken.

En dat doet Roger al jarenlang.

Ontstaan
"Je wil niet weten wat ik hier soms tegenkom", zegt Roger lachend terwijl hij de vieze stoep voor het perron schoonveegt. Hoe het begonnen is? "Ik heb altijd voor mijn werk met milieu te maken gehad, dat is toch blijven plakken toen ik met pensioen ging", legt Roger uit.

Roger vindt dat hij als inwoner van de stad Maastricht mede verantwoordelijk is voor het schoonmaken ervan. Precies daarom meldt hij zich dagelijks om de perrons schoon te maken.

Fenomeen
In de wijk is hij inmiddels een fenomeen, iedereen die wel eens iets weggooit, kent hem: "De mensen vinden het prachtig, allemaal positieve reacties", legt hij uit.

Hoe lang nog?
Hoe lang Roger dit nog blijft doen, weet hij zelf ook nog niet: "Zo lang als ik het blijf volhouden, hé." Op de vraag of hij niet moet soliciteren bij de gemeente zegt hij lachend: "Ik denk niet dat ze mij willen, daar ben ik te oud voor."