Roberto Lanckohr nieuwe voorzitter Zweit veur Leid

Roberto Lanckohr is sinds 1 juli de nieuwe voorzitter van Stichting Zweit veur Leid, de oudste goede doelenloop van Maastricht.  Hij neemt het voorzitterschap over van Marc Stoffelen, die betrokken zal blijven als ambassadeur van de stichting.

Naast zijn bekendheid als voormalig profvoetballer van o.a. PSV, MVV en Fortuna Sittard, staat Roberto Lanckhohr  tegenwoordig vooral bekend om zijn carrière bij ING Nederland en zijn actieve lidmaatschap bij Rotary Maastricht Oost. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende andere initiatieven die zich inzetten voor de regio. Hij is als nieuwe voorzitter gekozen vanwege zijn langdurige betrokkenheid bij de regionale sportontwikkeling voor jongeren en zijn actieve inzet voor andere goede doelen. Als langdurige partner en enthousiaste deelnemer van Zweit veur Leid brengt hij tevens een groot netwerk met zich mee. 

Roberto Lanckohr reageerde enthousiast op zijn benoeming: "Toen ik werd gevraagd om Marc Stoffelen op te volgen als voorzitter van Zweit veur Leid, heb ik even getwijfeld. Deze rol vereist namelijk een volledige inzet en voldoende tijd en energie. Maar ik ben vastbesloten om me hier volledig voor in te zetten. Ik ben dan ook trots dat ik deze positie mag overnemen en samen met mijn medebestuursleden heb ik de ambitie om Zweit veur Leid naar nieuwe hoogten te brengen. Dit prachtige evenement brengt mensen samen en genereert jaarlijks aanzienlijke opbrengsten voor de inwoners van Maastricht die het zo hard nodig hebben. Ik hoop, of beter gezegd, ik vertrouw erop dat we ook dit jaar kunnen rekenen op onze partners, sponsoren en deelnemers, zodat we samen het verschil kunnen maken."

De 28ste editie van Zweit veur Leid zal plaatsvinden op 28 januari 2024.