RKASV niet verder met trainer, ondanks succesjaar

Tien wedstrijden, tien winstpartijen. RKASV liet als enige voetbalclub in Zuid-Limburg nog geen punt liggen in de eerste seizoenshelft, toch is besloten komend seizoen niet verder te gaan met de huidige trainer, Yoël Bronckers. Hij is sinds het voorjaar van 2022 hoofdcoach bij RKASV.

Vorige voetbaljaargang onder leiding van Bronckers viel nog tegen met een zevende plaats in de eindstand. Dit seizoen blaast RKASV elke tegenstander met grote cijfers van het veld, ook directe concurrenten. Hoewel de voorsprong ‘maar’ vijf punten bedraagt op de nummer 2, lijkt vooralsnog niemand opgewassen tegen RKASV in de vijfde klasse. Kampioen worden en terugkeren naar de vierde klasse, waar anderhalf seizoen geleden uit werd gedegradeerd, lijkt een kwestie van tijd.

Afwegingen
Waarom dan toch het afscheid? Volgens voorzitter Eric Mulkens heeft dat met verschillende afwegingen te maken. Volgens hem wilde een deel van de spelersgroep graag een andere trainer. “Vergis je niet; sommige spelers, die ook al in de jeugd onder Yoël trainden, hebben hem al vijf jaar als coach. Het is goed als deze jongens op een gegeven moment een ander gezicht voor de groep krijgen.” Volgens Bronckers wilden de spelers echter wel met hem door. "Ze hebben me vrijwel allemaal persoonlijk bericht met de boodschap dat ze wilden doorgaan." En juist dat motiveerde Bronckers in ieder geval dit seizoen af te maken.

Wel of niet promoveren
Volgens Mulkens is RKASV nog lang niet kampioen en ook bij die gedachte is gewikt en gewogen. “Als je het uiteindelijk toch niet haalt, krijg je als groep een klap. Haal je het wel, is het de vraag of deze beginnende trainer ons ook op een hoger niveau naar successen kan leiden.”

Teleurgesteld
Yoël Bronckers zegt op het social mediakanaal van de club: “Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen door mij in de gelegenheid te stellen mijn trainersdiploma te behalen. Daarnaast ben ik sinds het voorjaar van 2022 hoofdtrainer en heb ik de kans gekregen om de selectie en mezelf te ontwikkelen. Nu wordt het tijd voor de volgende stap. Vanwege de lange tijd maar vooral ook mooie tijd bij de club wil ik dan ook graag met een kampioenschap afscheid nemen van RKASV.”