Rioolbedrijf Rions neemt PreZero Services B.V over en breidt uit naar andere provincies

Op 1 januari 2024 heeft het Maastrichtse familiebedrijf Rions Riooltechniek het bedrijf PreZero Riool Services B.V. overgenomen. Daardoor wordt Rions Riooltechniek twee keer zo groot en krijgt het vestigingen in andere Nederlandse provincies.

Rions Riooltechniek
Rions Riooltechniek werd 25 jaar geleden door huidig eigenaar Remy van Dijk van zijn ouders overgenomen. Het is gespecialiseerd in alle aspecten van rioolonderhoud en houdt zich ook bezig met asbestsaneringen en milieutechniek.

Verdubbeling van medewerkers
De onderneming werkt voornamelijk voor gemeentes, waterschappen, bedrijven, horeca en particulieren. Met vestigingen in Maastricht, Nuth en Tilburg was Rions Riooltechniek al actief in een groot deel van Limburg en Noord-Brabant. De overname betekent dat er ook vestigingen komen in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Drenthe en Gelderland. Het aantal medewerkers verdubbelt van 82 naar 170. 

Trots
Remy van Dijk, directeur van Rions Riooltechniek: “Met de overname van PreZero Riool Services B.V. zetten we een grote stap richting landelijke groei en verdere professionalisering en verduurzaming van onze dienstverlening. Ik ben er dan ook heel trots op dat dit is gelukt en heet de medewerkers van PreZero Riool Services B.V. van harte welkom binnen ons bedrijf.”

PreZero Riool Services B.V.
PreZero Riool Services B.V. is een bedrijf met een lange geschiedenis in de Nederlandse rioolreinigingsbranche.  Het bedrijf was onderdeel van PreZero Nederland; een groot internationaal bedrijf in afval- en recyclingmanagement dat deel uitmaakt van de Duitse Schwarz Group. CEO PreZero Nederland, Christian Kampmann: “De verkoop van PreZero Riool Services B.V. is een belangrijke stap in onze strategie om onze activiteiten te stroomlijnen en te focussen op een duurzaam morgen.”

Overname
Rions Riooltechniek neemt alle medewerkers, klanten, voertuigen, materialen en vestigingen over van PreZero Riool Services B.V. Voor medewerkers en klanten verandert er dus voorlopig niets in de dienstverlening. Op termijn wil Rions de dienstverlening in het voormalige verzorgingsgebied van PreZero Riool Services B.V. verder uitbreiden.

Foto: Rions Riooltechniek