Rieu schokt Engeland met uitlatingen over pianolerares

Schokkende reacties in het Verenigd Koninkrijk nadat André Rieu het woord "bitch" uitsprak in het Britse televisieprogramma This Morning.

Op het moment dat presentatrice Holly Willoughby aan de violist vroeg naar zijn oude pianolerares sprak Rieu het woord uit dat op de Engelse televisie 'not done' is. "Ik haatte haar, ik haatte haar kasteel, ik haatte de piano" sprak Rieu uit, "she was a bitch". Gelijk na zijn uitspraak bood presentator Phillip Schofield zijn excuses aan aan de kijker voor het zojuist uitgesproken woord. Ook Rieu, die zelf schrok van zijn uitspraak, excuseerde zich. 

In het fragment, dat terug te zien is op YouTube, is het woord 'Bitch' zorgvuldig weggepiept.  

This Morning wat te vergelijken is met het Nederlandse Koffietijd, is al 33 jaar een televisie-instituut in Engeland. Het fragment met Rieu bleef dan ook niet onopgemerkt, onder andere tabloids als The SunThe Mirror en Metro schreven uitvoerig over Rieu's woordgebruik.

De Maastrichtse violist was te gast om te praten over zijn in het MECC opgenomen kerstconcerten die in de komende periode in bioscopen te zien zijn. 

Begin vorige week liet Rieu weten dat zijn kerstconcerten van dit jaar in het MECC wederom afgelast worden.