Reorganisatie bij Koninklijke Mosa : baanverlies

Koninklijke Mosa gaat per 1 mei een reorganisatie doorvoeren. Daarbij zullen wereldwijd 56 formatieplaatsen verdwijnen; 16 vaste medewerkers binnen Nederland verliezen erdoor hun baan. De maatregel is nodig om de organisatie aan te passen aan de huidige financiële omstandigheden, zo laat de onderneming weten.

Mosa ontwerpt, ontwikkelt en produceert inmiddels 140 jaar keramische tegels. Vanuit de fabrieken in Maastricht vinden jaarlijks zo’n 5 miljoen vierkante meter wand- en vloertegels hun weg naar bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Littekens

De afgelopen jaren waren echter uitdagend, zo stelt het bedrijf. “Een wereldwijde pandemie, de oorlog in Oekraïne, de stijgingen van de energie- en grondstofprijzen, de stikstofcrisis in Nederland en de gevolgen daarvan op de bouw- en projectenmarkt hebben hun littekens achtergelaten en houden Mosa ook nu nog in de greep. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we de ambitie om te groeien hebben moeten bijstellen en dat we ons nu vooral moeten focussen op weerbaarheid en stabiliteit.”

Baanverlies

Het afgelopen jaar sloot het bedrijf al haar vestiging in Groot-Brittannië en ook nam men afscheid van een deel van het directieteam. Per 1 mei neemt men verdere maatregelen in de vorm van een reorganisatie. Daarbij wordt de flexibele schil grotendeels afgebouwd. Wereldwijd verdwijnen er 56 formatieplaatsen en verliezen 16 vaste medewerkers binnen Nederland hun baan. Mosa heeft haar hoofdkantoor en twee fabrieken in Nederland. Over het precieze aantal mensen in Maastricht dat hun baan gaat verliezen, wilde de organisatie niets zeggen.

Foto: RTV Maastricht