Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport in volle gang

Een gigaklus, zo noemen ze het op het werkterrein van Maastricht Aachen Airport. De luchthaven is sinds maandag dicht om de start- en landingsbaan te renoveren. Een ingewikkelde klus die hoe dan ook vóór eind juni klaar moet zijn. 

"Ja, er komt heel wat bij kijken", vertelt Marcel Hendrikx, projectmanager baanrenovatie bij MAA. "Het is namelijk niet alleen een kwestie van het vernieuwen van de asfalt laag. Die wordt op 10 juni in één keer gelegd. Maar er moet natuurlijk ook nieuwe belijning komen, er horen rioolwerkzaamheden bij, én de belichting wordt vernieuwd." Voor het specialistische werk is er hulp van uit alle hoeken van het land. Deskundige handen die al eerder werk leverden op andere luchthavens in Nederland. "De aanbesteding is al lang geleden gestart. We hebben dus geen problemen met te weinig mankracht", aldus Hendrikx. 

In de bouwketen op het terrein hangen tientallen werktekeningen. Per dag wordt er per uur bekeken wie wat gaat doen. "Alles loopt hier helemaal volgens een vooraf uitgedokterd schema. Dat moet ook wel, want op 1 juli dan landt hier weer het eerste vliegtuig", aldus Hendrikx.

Binnenkort zijn via de site van de luchthaven - waarop nu al veel informatie over de renovatie te vinden is -  beelden van een webcam te zien. Dan kan iedereen meemaken hoe het werk vordert. De opening volgt op 30 juni, hoe die gaat verlopen, dat wordt later gecommuniceerd.