Recordopbrengst Hondenplons voor waterschade Adelante Zorggroep

Tijdens de Hondenplons 2021 in het Geusseltbad is op 12 september een recordbedrag van 1575,70 euro verzameld. Alle bezoekers, zowel honden als baasjes, betaalden bij binnenkomst 1 euro voor een middag vol spetterplezier. Het volledige bedrag komt ten goede aan de Adelante Zorggroep voor het herstel van de waterschade aan de locatie in Valkenburg aan de Geul. 

Afgelopen maandag (Dierendag) werd de cheque symbolisch overhandigd aan Stefan Knoops, gymdocent van de Adelante Zorggroep.

De overstromingen in Zuid-Limburg hebben de kinderrevalidatie en de school voor speciaal onderwijs van Adelante Zorg in Valkenburg aan de Geul hard getroffen. Diverse gebouwen werden overspoeld met enorme schade als gevolg. Zo is ook het therapeutisch zwembad en de sporthal verwoest door het vieze modderwater. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan het drogen, reinigen en opnieuw opbouwen van alle locaties, zodat ze hopelijk in medio zomer van 2022 weer klaar zijn voor gebruik. In de tussentijd worden de kinderen op andere locaties opgevangen.

De donatie is zeer welkom omdat veel schade niet vergoed wordt door verzekeringen of de overheid. Het gedoneerde bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van nieuwe sport- en onderwijsmaterialen.