Raadsleden VVD snel vervangen

Donderdagavond worden twee nieuwe VVD-raadsleden beëdigd, het gaat om voormalig burgerraadsleden Guiseppe Noteborn en Siem Verkoijen. 

Twee dagen geleden gaven de VVD’ers Michels Severijns en Nicky Beckers hun zetel terug aan de raad. In een verklaring liet Severijns weten dat beide heren zich door politieke intriges sterk belemmerd voelen in hun functioneren. Later bleek dat beide raadsleden ter ore was gekomen dat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 op een onverkiesbare plaats zouden komen te staan.

"Wij zouden niet eens in de top tien komen te staan op de advieslijst," laat een geëmotioneerde Beckers weten. "We konden nog wel de strijd met de leden aangaan tijdens de algemene ledenvergadering verderop deze maand," aldus Beckers "maar we hebben besloten om ons volledig terug te trekken." Beckers deed in juli nog een poging om lijsttrekker te worden van de lokale afdeling in Maastricht, maar verloor op de algemene ledenvergadering van zittend lijsttrekker John Aarts. 

Noteborn laat in een reactie weten het jammer te vinden dat Severijns en Beckers zijn gestopt, maar het daarnaast fantastisch vindt dat hij in de raad kan plaatsnemen. Noteborn neemt hiermee de rol van fractievoorzitter over Severijns. De afgelopen 5 jaar is hij net als Verkoijen actief geweest als burgerraadslid in Maastricht. Van 2014 tot 2016 was Noteborn ook al in Sittard-Geleen actief in de politiek, eveneens als burgerraadslid.

Foto: Gemeente Maastricht