Raad werpt drempel op tegen megaloods Limmel

De gemeenteraad van Maastricht gaat dwars voor de bouw van een megaloods in de wijk Limmel liggen.

Om de bouw van dat distributiecentrum te voorkomen is dinsdagavond een voorbereidingsbesluit genomen. 

Met dat voorbereidingsbesluit kan het bestemmingsplan voor het braakliggend terrein tussen de woonwijk en de Maas aangepast worden van de huidige bedrijfsbestemming, naar in ieder geval gedeeltelijk woningbouw.

Ondernemer Rien Leeijen diende deze zomer een plan in om op het voormalige fabrieksterrein een gigantische loods te bouwen. De gemeente Maastricht en bewoners van Limmel willen hier zo'n 800 woningen bouwen. De vergunningsaanvraag van Leeijen gooide roet in het eten. Het plan voor het distributiecentrum leidde tot veel onrust. Honderden mensen uit Limmel liepen vorige week mee in een protestmars.

Zie ook: De man die wil bouwen in Limmel - een portret

Het voorbereidingsbesluit kan overigens pas worden ingezet zodra de aangevraagde vergunning van Leeijen geheel of deels geweigerd wordt. Dat proces loopt nog. 

De extra raadsvergadering is enkele uren nadat bekend werd dat Leeijen zijn plan heeft opgeschort. De ondernemer zou geschrokken zijn van alle negatieve reacties omtrent het plan. Na overleg met de gemeente heeft de zakenman besloten zijn plannen voor de komende drie maanden op te schorten. 

Zie ook: Plan voor megaloods Limmel tijdelijk opgeschort

Protest Ook voor het begin de raadsvergadering dinsdagavond werd geprotesteerd. Bij het provinciehuis, waar de gemeenteraad bij elkaar kwam, demonstreerden ongeveer 50 mensen tegen de bouw van de loods.