PVM verbaasd over fout Leeijen

Partij Veilig Maastricht (PVM) is verbaasd over de overtreding van de Wet bodembescherming bij het Tregaterrein. 

In een raadsinformatiebrief van de gemeente is te lezen dat zakenman Rien Leeijen in de fout is gegaan door bulldozers in de laatste week van augustus het Tregaterrein te laten opschonen. Volgens de gemeente heeft de heer Leeijen hiermee de Wet bodembescherming overtreden.

Zie ook: Wet rondom Tregaterrein overtreden

De PVM wil onder andere van het stadsbestuur weten of er schade aan diersoorten is gebracht door de bulldozers. Maar ook waarom de gemeente in augustus niet direct heeft ingegrepen toen Leeijen zijn bedrijf de werkzaamheden liet uitvoeren. 

Ook is de partij benieuwd wat de gevolgen van het omwoelen van de grond zijn voor onder andere het grondwater en de luchtkwaliteit in het gebied. Tot slot vraagt de partij aan gemeente wat zij in de toekomst gaat doen om te voorkomen dat ontwikkelaars zonder vergunning al beginnen met voorbereidingswerkzaamheden. 

De heer Leeijen diende deze zomer een vergunningsaanvraag in voor een megaloods op het oude Tregaterrein. Maar de buurt en de gemeente willen dat op die plek 814 woningen worden gerealiseerd. Afgelopen vrijdag gaf de heer Leeijen aan dat hij denkt dat de megaloods er niet komt. 

Zie ook: Leeijen: 'Denk niet dat megaloods Limmel er komt'