Protestlied voor Limmel "Wij willen geen loods"

Een protestlied over Limmel dat ontbrak, dacht Remco Mettrop, die afgelopen zaterdag meeliep in de protestmars in Limmel.

"Pakkende leuzen en muzikale ondersteuning, dat missen we nog" zei Mettrop afgelopen zaterdag tegen zijn vrouw nadat hij had meegelopen met de protestactie.

Mettrop, woonachtig in Mariaberg, is de schoonbroer van Chris Meys, voorzitter van het buurtnetwerk Limmel. "Er moest gewoon een protestlied komen, dus ik ben wat gaan zoeken op internet," vertelt Mettrop, "toen kwam ik eerst uit bij Born in the U.S.A. van Bruce Springsteen."

Maar dat was het niet helemaal volgens Mettrop, daarom zocht hij verder. "Op YouTube krijg je dan van die aanbevolen video's - en een daarvan was Johnny B. Good van Chuck Berry", vertelt Mettrop enthousiast. "Toen we het nummer eindelijk hadden, kwam de tekst er binnen een zucht en scheet uit". 

Komende dinsdag zal Mettrop het nummer ten gehore brengen bij een protest dat het buurtnetwerk wil houden bij het provinciehuis. De gemeenteraad debatteert die avond over de plannen rondom de megaloods. "Het is een kleiner protest dan afgelopen zaterdag," zegt Meys. "Met een man of 25 tot 50, daarna gaan we in het Lochtmanhuis samen het debat volgen".

We hebben hier in Limmel een geweldig plan

Met architect Ziegler uit Rotterdam.

Met mooie nieuwe huizen krijgt de buurt een boost.

De plannen van Leeijen die maken ons woest.

Een monster van een loods

dat vinden wij geen plan.

Dus zeggen wij Rien dat hij de pot op kan!!!


Refrein

Geen loods. Geen mega loods. Loods. 1x

Geen mega loods. Loods. 3x

We willen geen loods 1x


De buurtbewoners zijn onaangenaam verrast.

Zo'n megaloods in Limmel dat is ongepast.

Met al dat vrachtverkeer wordt hier de lucht nog zwart.

Leeijen kom op. Je hebt toch ook een hart.

De woning tekorten rijzen uit de pan

Die 800 huizen die zijn nodig man!