Protestactie van Limmel tegen plannen Tregaterrein

Limmel komt op zaterdag 28 augustus in actie tegen de plannen die firma Leeyen heeft voor het Tregaterrein. Die wil daar een megaloods neerzetten, terwijl de buurt vurig hoopt op woningbouw en daarvoor ook al vergevorderde plannen had gemaakt met onder meer de gemeente en een projectontwikkelaar. 

De buurtbewoners verzamelen de 28ste om elf uur bij het Lochtmanhuis, om al lopend naar het Tregaterrein te protesteren tegen de plannen. Het buurtnetwerk verstuurde inmiddels ook een brandbrief naar de gemeenteraad. Daarin vertelt het platform onder meer dat diverse inwoners al hebben aangegeven te gaan verhuizen wanneer de loods er komt.

Tevens geven zij aan al te hebben nagedacht over een alternatieve locatie voor de loods van Leeyen. En dat de politieke urgentie ontbreekt. Op 28 september komt dit onderwerp pas op de agenda van de raad, terwijl deze op 7 september voor het eerst na de vakantie alweer bij elkaar komt. Het is dan de bedoeling dat het voorstel wordt besproken, waarin partijen het stadsbestuur de opdracht geven juridisch alles uit de kast te halen om het plan van Leeyen te dwarsbomen. 

Ronald van den Hoven