Uitbreiding van de binnenstad aan het Bassin

Vandaag kwam het startschot voor de bouwwerkzaamheden voor het project Sappi Zuidwest. Het project houdt in dat de papierfabrikant een stuk van het zuidwestelijke deel van het fabrieksterrein aan de gemeente verkoopt en de gemeente hier een vernieuwd bassingebied realiseert. Als uitbreiding van de binnenstad. Daarbij komt er aan de noordkant van het Bassin ook een woongebied en dat is voor het eerst.

Ronald van den Hoven

Nieuwe werkplek Sappi

Wethouder Gert-Jan Krabbendam metselde bij wijze van start symbolisch een steen in een van de eerste muurtjes van de nieuwe werkplek voor Sappi. Daar waar ooit de oude energiecentrale stond verrijst in de toekomst een nieuwe moderne onderhoudswerkplaats. Een verbouwing die de fabriek uitvoert omdat een deel van het fabrieksterrein aan de zuid westelijke kant is opgeëist door het project. 

Uitbreiding binnenstad en Bassinbrug autovrij

De gemeente koopt een stuk van het zuidwestelijke deel van het fabrieksterrein en realiseert hier een vernieuwd bassingebied. Een heuse uitbreiding van de binnenstad is het plan, met de bijbehorende infrastructurele verbeteringen en voordelen. Zoals het doortrekken van de Maasboulevard, die dan om de oude Timmerfabriek heen geleid wordt richting de Bosscherweg. Zo wordt de Bassinbrug autovrij in de toekomst en brengt men het aantal verkeersbewegingen drastisch terug. Aantrekkelijker voor voetgangers en fietsers, zo stelt de wethouder. Deze nieuwe uitbreiding van het centrum moet bovendien de huidige binnenstad qua drukte gaan ontlasten.

Woningen aan de noordkant van het Bassin

Daarnaast komt er aan de noordkant van het Bassin ook een woongebied en dat is voor het eerst. In 2002, toen de gemeente het gebied rondom Landbouwbelang aankocht, was de contractuele afspraak dat het bouwen van woningen geen optie was. De voorwaarde is nu met de verkoop van de grond afgekocht.


Meer nieuws