Prix de Rome plekje gestegen in Terras Top 100

Drie Maastrichtse terrassen zijn dit jaar terug te vinden in de 14e Terras Top 100 van horecavakblad Misset Horeca. Prix de Rome in Biesland steeg een plekje ten opzichte van vorig jaar en is de hoogst genoteerde Maastrichtse inzending op plek 14. 

Het terras van café Charlemagne aan het Onze Lieve Vrouweplein is dit jaar nieuw in de lijst en terug te vinden op plaats 26. Ook het terras van kasteel Vaeshartelt deed dit jaar mee en eindigde nog net in de top 100 op plek 96.

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn en er bediening aan tafel plaatsvindt. In een eerste ronde hebben alle deelnemende terrassen twee anonieme, onaangekondigde bezoeken gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras. De uiteindelijke top-6 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze.