Prins en Prinses dansen Saturday Night Fever nieuw leven in op Groet Gala Prinsebal

Met vooral jarenlange ervaring in het lopen-dansen van de polonaise stond zaterdagavond De Hoege Hoeglöstegheid Prins Stefan op een dansvloer van Saturday Night Fever allure. Op het Groet Gala Prinsebal - na 15 jaar weer terug in het MECC - stond hij samen met Prinses Aimée omringt door een keur aan aajd-stadsprinse en partners en honderden gala-gasten.

Prinses Aimée wist haar Prins met gemak in het ritme van de muziek te houden. Het was het hoogtepunt van heel veel fijne momenten en ontmoetingen voor het prinselijk paar. 

De Prins en Prinses vaan de Mestreechter Vastelaovend kregen ook nog eens een bijzonder optreden te genieten. Een waar ze al snel zelf ook aan meededen. De Tempeleers bestaan 7 x 11 jaar. En dat zjubilei kreeg tijdens het uitverkochte bal extra glans. De voormalige stadsprinsen brachten met acht liedjes een hommage aan misschien wel de meest Maastrichtse liedjescomponist van al die jaren, Math Niël.

Heel fraai was ook de nieuwe opzet van de muziek. Het feest begon met een optreden van het onvolprezen Mestreechs Vastelaovends Orkes. Ruim twee uur lang waren in het MECC louter Mestreechse vastelaovendsklassiekers te horen. Het moet de Prins Stefan, een groot voorstander van Vastelaovend met zoeväöl meugelijk eige meziek, hemels in de oren hebben geklonken.

En dan was er natuurlijk het hooggeëerd publiek. Heel veel vrienden en kennissen van het prinsenpaar waren op hun sjieks naar het gala getogen. Maar ook heel veel liefhebbers van de Vastelaovend en sjieke fieskes waren van de partij.

En uiteraard waren er in het MECC ook heel veel Kachelpiepers te ontdekken. Een deel van hen gewoon in functie van ‘t Garderizzjemint; de prins en prinses moeten immers 24 op 24 uur bewaakt en beschermd worden. Maar zij die verlof hadden, staken in stijl boven alles en iedereen uit.