Medailles voor Maastrichtse bierbrouwer

Tijdens de bierwedstrijd ‘Dutch Beer Challenge’ heeft Maastrichtse bierbrouwerij Zuyd Craft een prijs gewonnen in de categorie goud en brons. 

De Dutch Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland en werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Dutch Beer Challenge vond in 2015 plaats in Rotterdam. Afgelopen week maakte men tijdens de 8e editie de winnaars van dit jaar bekend. Zuyd Craft kreeg de medailles in de categorieën: Blond en Tripel.  Hun bier Nova 7 is bekroond met de gouden medaille in de categorie Licht Blond. Jura 8 Tripel wint de bronzen medaille.

Eigenaar en brouwmeester Bas Jacob (27 jaar) van Zuyd Craft is uitzinnig “Dit is te vergelijken met het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen”, aldus Bas. “Onze Jura 8 Tripel mag zich nu wanen in de top 3 van beste Tripel bieren in Nederland”.

Maastrichts bier 

Zuyd Craft begon in 2016 met het maken van creatieve en opvallende bieren. Elke maand brengt Zuyd Craft één ‘funky’ special uit. Zo brouwden ze een Pornstar Martini New England IPA met vers tropisch fruit en een Tiramisu Pastry Stout met koffie van de Maastrichtse koffiebranderij Blanche Dael. “Maar na het maken van al die specials was het tijd voor klassieke en tijdloze bieren”, zegt Bas. De Mosa 6, een India Pale Lager, bijt het spits af. Opgevolgd door de Nova 7 Blond en Jura 8 Tripel.

De Maastrichtse bierbrouwerij werkt verder graag samen met de gastronomische wereld. Zo maakten zij samen met restaurant Brut172 en Chateau Neercanne ook eigen bieren.