Politie doet oproep voor videobeelden van vlak voor en na TEFAF-roof

Omdat nog niet duidelijk is of de aangehouden personen de daadwerkelijke daders van de TEFAF-roof betreffen en er nog een onderzoek loopt, is de politie naarstig op zoek naar meer informatie. Daarom doet de politie een oproep aan iedereen die in de buurt was van het MECC tussen 11.15 uur en 12.15 uur. Met name voor deurbel en autodashcam videobeelden.

Gisteren pleegde een viertal mannen rond half twaalf in de ochtend een overval op kunstbeurs TEFAF. Op videobeelden is te zien hoe één van de vier met een mokerhamer een juwelenvitrine van de Britse sieradenhandel Symbolic and Chase openbreekt. Hij werd geflankeerd door drie anderen met een vuurwapen. Vervolgens rennen ze samen met de buit weg. De politie was er snel bij en hield later twee verdachten aan.

Betrokkenheid twee aangehouden verdachten onduidelijk

De twee Belgische verdachten van 22 en 26 jaar oud werden aangehouden op de A2 bij de Koning Willem-Alexandertunnel en bevonden zich in een grijze auto met Belgisch kenteken. Het is nog niet duidelijk of de twee aangehouden verdachten iets met de roof te maken hebben. Volgens 1Limburg waarschijnlijk niet. Op basis van verschillende bronnen en de advocaat Serge Weening, die één van de verdachten bijstaat. Weening denkt aan een misverstand, aldus 1Limburg. Hoewel de politie niets hierover loslaat, houdt ze wel rekening met meerdere scenario's en betrokkenen.

Buit zou zo'n 27 miljoen zijn

Verder zou de buit uit sieraden bestaan. Het Parool meldt vandaag dat het volgens kenners om een halssnoer van bekend design met diamant gaat, van zo’n 27 miljoen. De politie bevestigt dit niet en wil ook niets kwijt over een eventuele aangetroffen buit in het aangehouden voertuig. 1Limburg stelt dat er niets is aangetroffen in de auto, ook geen wapens. De politie bevestigt wel dat haar eenheden hoe dan ook heel dicht bij de daders moeten zijn geweest. 

Oproep voor videobeelden voor en na roof

De politie doet daarom een oproep aan iedereen die in de buurt van het MECC was vlak voor, tijdens en na de roof. Tussen 11.15 uur en 12.15 uur ongeveer. Met name beelden van videodeurbelsystemen (deurbellen die gebruikmaken van een camerasysteem bij de entree) en dashcambeelden van auto's kunnen nuttig zijn. Er zijn namelijk wel ooggetuigen, maar juist omdat de politie rekening houdt met meerdere scenario's is deze visuele informatie essentieel. Zo meldde krant De Limburger bijvoorbeeld dat de vier daders waarschijnlijk alle vier afzonderlijk naar de beurs zijn gegaan en hun entree hebben gemaakt.