Plannen voor groot festival op Koningsdag

Als het aan het Oranje Comité Maastricht en een aantal Vrijthof ondernemers ligt dan wordt Koningsdag 2023 een groot feest. Het comité en de ondernemers zijn een samenwerking aangegaan onder de noemer Stichting Vrijthof Concept en hebben plannen voor een groot festival : Oranje Gloed.

Oranje Gloed borduurt verder op het succes van vorig jaar waarbij het koningspaar samen met hun dochters Maastricht bezochten. Het oranjefeest was in de stad met zo’n groot enthousiasme ontvangen dat het volgens Stichting Vrijthof Concepts een groots vervolg verdient.

Traditie, cultuur en verrassing

De stichting laat weten in te zetten op een samenbrengen van cultuur, muziek en verrassing in één festival. Daarbij gaat het Oranje Comité zorgen voor de traditionele elementen van het feest, zoals de Oecumenische Dienst, de Vlaggenparade, de Sport en Spelmiddag voor de jeugd en de afsluiting met de Maastrichtse Verkennersband. Stichting Vrijthof Concepts neemt vanaf ca. 16.00 uur het stokje over om vanaf een podium op het Vrijthof een muzikaal spektakel aan te bieden.

De plannen worden inmiddels met de gemeente besproken. Omwonenden van het Vrijthof zijn middels een brief alvast op de hoogte gesteld. 

Archiefbeelden: Laurens Bouvrie