Plannen sloop Ravelijn afgewend

Tot opluchting van Bewonersvereniging De Ravelijn lijken de plannen die Servatius had om de wijk te slopen afgewend. De woningbouwvereniging heeft te kennen gegeven om te gaan kijken naar een andere optie, namelijk renovatie.

Servatius had afgelopen zomer een bouwkundig onderzoek ingesteld om te zien of de Ravelijn het best kon worden gerenoveerd of toch beter tegen de vlakte zou gaan.

Markant
Hoewel sloop al eens eerder aan de orde was, brachten de plannen om de boel af te breken de buurt in grote beroering. Sommige bewoners wonen al vele jaren in de huizen die in 1950 als woonschool zijn gebouwd. Zij vinden dat het markante stukje Maastricht cultuurhistorische betekenis heeft en niet verloren mag gaan. Na gesprekken met Servatius hebben zij echter afgelopen week vernomen dat Servatius ‘in principe’ gaat voor renovatie.

Lange weg te gaan
In de nieuwsbrief van bewonersvereniging De Ravelijn schrijft men dat de vlag uit kan maar dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat er nog een lange weg te gaan is. De renovatie - waarbij ook zal worden ingezet op verduurzaming - is vanwege de monumentale status van de huizen ingewikkeld.

Buurtbijeenkomst
Voor een aantal zaken zullen dan ook oplossingen moeten worden gevonden. Daarover zal in een eerstvolgende buurtbijeenkomst moeten worden overlegd, aldus de bewonersvereniging.

Foto: RTV Maastricht