Plan voor megaloods Limmel tijdelijk opgeschort

Het plan voor een megaloods in de Maastrichtse wijk Limmel gaat een paar maanden 'on hold'. Dat is het resultaat van een overleg tussen de gemeente en zakenman Rien Leeijen.

Zo laat de gemeente dinsdag weten in een raadsinformatiebrief.

Ondernemer Leeijen diende een plan in om in Limmel een gigantische loods te bouwen op een locatie waar de gemeente liefst een paar honderd nieuwe woningen ziet verschijnen. Er ontstond veel protest tegen het plan voor de megaloods. Honderden inwoners van Limmel liepen vorige week mee in een protestmars.

Volgens de gemeente is Leeijen geschrokken van de vele negatieve reacties op het ingediende plan. "Hij realiseert zich dat hij de plannen wellicht te snel heeft ingediend", schrijft de gemeente in de brief.

In het stuk staat ook dat de zakenman zelf ook het liefst woningen wil bouwen op het terrein, maar vooralsnog geen haalbaar plan heeft. Leeijen heeft nu een plan uitgewerkt dat wel rendabel kan zijn, schrijft de gemeente.

Het buurtnetwerk Limmel is opgelucht na het lezen van de raadsinformatiebrief. "Het klinkt positief en het biedt perspectief," zegt Chris Meys, voorzitter. "Blijkbaar hebben het protest en de media-aandacht er voor gezorgd dat Leeijen zich de kwestie heeft aangetrokken". Het buurtnetwerk hoopt snel met Leeijen in gesprek te kunnen. Het protest dat vanavond bij het provinciehuis plaatsvindt, gaat alsnog door.

De gemeenteraad in Maastricht vergadert dinsdagavond over de plannen in Limmel.