Partij voor de Dieren hekelt excuus gemeente over rattenoverlast

Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij antwoorden van het stadsbestuur op vragen over het aantal meldingen van vervuilde milieuperrons.

Uit die antwoorden blijkt dat het aantal meldingen over vervuilde milieuperrons in 2022 met 162 procent is gestegen ten opzichte van 2019. In de maanden juli en augustus van dit jaar waren er bijna drie keer zoveel meldingen als in diezelfde maanden in 2021. Er zou ook sprake zijn van een intensere overlast van ratten bij milieuperrons. Volgens wethouder Aarts heeft dit niets te maken met het nieuwe afvalbeleid maar wel met coronamaatregelen, zoals het verplichte thuiswerken dat meer afval brengt.

Bij Partij voor de Dieren schiet die stelling in het verkeerde keelgat omdat vrijwel alle coronamaatregelen begin dit jaar al waren opgeheven, zo meldt men. De partij wil dat de gemeente de meest omstreden wijzigingen in het afvalbeleid terugdraait, totdat een beter afvalbeleid is vastgesteld. Of dat gaat gebeuren is de vraag. De gemeente heeft eerder al laten weten in ieder geval in te zetten op meer afvalcoaching. Ook komt er de komende weken meer capaciteit vrij om op de milieuperrons te handhaven en verrijst er in Wittevrouwenveld een nieuw milieuperron op de Edisonstraat.