Partij SAB stoort zich aan onveilige Kleine Gracht

Partij SAB stoort zich aan het verkeer dat via de Kleine Gracht de markt op komt gereden. Dat schrijft fractievoorzitter Jos Gorren in een brief met vragen aan de wethouder.

De partij bekommert zich vooral om de veiligheid op drukke dagen, bijvoorbeeld wanneer er weekmarkt is. "Bent u het niet met ons eens dat er zolang er niet gehandhaafd wordt in de Kleine Gracht het alleen maar wachten is op ernstige ongevallen?", zo vraagt Gorren in de brief.

Gebeurt niets
John Gunther, burgerraadslid voor SAB, probeert als sinds 2019 de verkeerssituatie aan de markt veiliger te maken, alleen gebeurt er volgens hem niets.

Verkeersbord
Ook burgerraadslid Jos Martin stoort zich aan het verkeer. Volgens hem is wel geprobeerd het probleem op te lossen, zo staat er bij de opgang naar de markt een verkeersbord die op normale dagen aangeeft dat je naar links én rechts kan.

Op drukke dagen heeft volgens Martin de marktmeester de mogelijkheid het bord om te draaien zodat automobilisten alleen links de markt op kunnen richting de Wilhelminabrug. Toch werkt dit niet volgens het burgerlid: automobilisten kijken er niet naar.

Voorstel
En dus doet de partij nog maar eens een gooi het probleem op te lossen, als het stadsbestuur niet positief reageert, overweegt Gorren een voorstel in de raad in te dienen om het probleem op die manier op te lossen.