Partij D66 Maastricht: ‘Organisatie Streetwise mogelijk oplossing voor leegstand winkels’

Partij D66 Maastricht heeft in een brief aan het stadsbestuur nogmaals haar zorgen geuit over de leegstand in de stad. Vorig jaar al had de partij geopperd dat Stichting Streetwise - een organisatie die zich in verschillende Limburgse gemeenten inzet om het aantal leegstaande winkels te verminderen -  hierbij zou kunnen helpen. De gemeente had destijds laten weten in de stichting geen heil te zien aangezien Maastricht  een eigen aanpak zou hebben. Volgens D66 zijn er - gezien de laatste ontwikkelingen - echter voldoende redenen dit besluit te herzien. 

 Stichting Streetwise is een in 2014 opgerichte organisatie die als doel heeft de leefbaarheid van winkelgebieden te verbeteren en is inmiddels actief in oa. Parkstad en Roermond. D66 laat weten te zijn benaderd door de organisatie. Volgens Streetwise zijn er inmiddels 120 aanvragen ontvangen van ondernemers die zich zouden willen vestigen in Maastricht.

Tevens zou er een nieuw platform - Streetwise NXT-  in de maak zijn. Het project moet jonge ondernemers een stem geven en laten innoveren, iets dat óók in Maastricht vruchten kunnen afwerpen. D66 Maastricht wil van de gemeente graag weten welke resultaten de Maastrichtse aanpak inmiddels geboekt heeft, en of de 120 aanmeldingen ook bij het stadsbestuur bekend zijn. De partij ziet graag dat men in ieder geval met Streetwise  in gesprek gaat om te zien of er mogelijkheden voor samenwerking bestaan.