'Parkeren rond Medisch Centrum in Heer niet in gevaar'

Het parkeren door bezoekers van het Medisch Centrum Heer, de bibliotheek en verloskundig praktijk aan de Concordiastraat in Heer komen niet in het gedrang door de invoering van combiparkeren in de wijk. Dat stelt wethouder John Aarts op vragen van de fractie 50Plus.

‘Als deze straat niet zou zijn meegenomen met de invoering van combiparkeren, dan zou de parkeerdruk juist toenemen’, aldus de wethouder in een schriftelijke reactie. Want dan zouden alle automobilisten hun voertuig in deze straat parkeren.

Winkelstrip
Op het Raadhuisplein en het stukje van de Raadhuisstraat tussen het Raadhuisplein en Akersteenweg komt er een winkelstrip met een parkeertarief van 20 cent voor het eerste uur en regulier tarief voor het tweede uur. Om tegemoet te komen aan de oudere bezoeker die slecht ter been is, komen er in de directe omgeving van deze locatie ook twee parkeerautomaten. De loopafstand is dan volgens Aarts zeer beperkt. De locatie van de winkelstrip is met ondernemers en bewoners bepaald tijdens een bijeenkomst op 13 november.